2013. október 7., hétfő

Vaníliakrémes kókuszos kakaós piskóta

Már nagyon régen sütöttem, és megjött a kedvem egy piskótatekercshez :)

Vaníliakrémes kókuszos kakaós piskóta
Hozzávalók:
Tésztához:
6 db tojás
8 ek kristálycukor
1 ek liszt (púpos)
1,5 ek kakaópor (cukrozatlan)

Krémhez:
4 ek kristálycukor
1 púpos ek liszt
1 db tojás + 2 sárgája
2 teáskanál vaníliaaroma
2 dl tej
4 evőkanál kókuszreszelék
12+3 dkg vaj

Mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj 

Elkészítés:
1.       A  tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral.
2.       A kakaót hozzáadjuk a habhoz, és lazán belekeverjük.
3.       A tojássárgákat elkeverjük a liszttel, és a habba keverjük.
4.       Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 200°-on 8-10 percig sütjük.
5.       A sütőből kivéve bevizezett és jól kicsavart konyharuhára boríjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és a tésztát feltekerjük, kb. 2 perc múlva kivesszük a vizes konyharuhából, és félretesszük.
6.       A krémhez a tojássárgákat és az egész tojást a 4 ek kristálycukorral, valamint a vaníliarúd kikapart belsejével jól kikeverjük, hozzáadjuk a púpos ek lisztet,  és lassan, állandó keverés mellett a 2 dl tejet.
7.       A habüstöt állítsuk vízgőz fölé, öntsük bele a masszát, és állandó keverés mellett jól sűrítsük be, majd levéve keverjünk bele 3 dkg vajat, a kókuszreszeléket és tegyük félre hűlni.
8.       12 dkg vajat habosra keverünk, és a már kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk.
9.       Megkenjük vele a tésztát, feltekerjük, és bevonjuk csokoládéval, amit gőz felett felolvasztottunk, és a vajjal elkevertünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails