2013. november 3., vasárnap

Durváncsokis rumos-diós pöffetegek


Egyszerű de annál nagyszerűbb csokis puffancsok :)

Durváncsokis rumos-diós pöffetegek

Hozzávalók: (kb 18-22 darab)
100 gr jó minőségű étcsoki (legalább 60%-os kakaótartalmú)
2 dkg vaj
1 tojás
3 dkg cukor
1 ek. rum
3 tk rumaroma
6 dkg dió megpirítva, ledarálva
3,5 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
negyed kk. só

kristálycukor és porcukor a hempergetéshez

Elkészítés:
  1. A vajat és a csokit a mikróban közepes fokozaton, 20 másodpercenként megkeverve összeolvasztjuk.
  2. A cukrot, a rumot, a rumaromát és a tojást habosra keverjük (mint a piskótatésztát), és a csokihoz adjuk.
  3.  A darált diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, és belekeverjük a tésztába. A massza nagyon lágy, két órát kell pihennie a hűtőben.
  4. Egy teáskanál segítségével dióméretű gömböcöket veszünk a kemény masszából, vizes kézzel szabályos gömbbé formázzuk, majd egy mély tálkában kristálycukorba, azután pedig porcukorba forgatjuk. A porcukornak vastagon kell beburkolnia, ez kell a havas külsőhöz. A tésztában minimális cukor van, ennyi kell is még, hogy elég édes legyen.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 10, maximum 12 percig sütjük (belül puhának kell maradnia), rácsra szedve hűtjük ki. (Vigyázat! Ha a tésztánk nem elég hideg, akkor a pöffetegek helyett lelapult, kekszszerű sütiket kapunk, ezek könnyebben ki is száradnak sütés közben.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails