2013. november 19., kedd

Házi vajas kiskifli


Finom, puha kiskiflik, amiket én egy-egy kis szelet sajttal töltöttem meg.

Házi vajas kiskifli

Hozzávalók (kb. 24 darabhoz)
60 dkg liszt (BL-55)
4 dl tej
3 dkg élesztő
5 dkg vaj (olvasztott)
1 csapott ek cukor
1 ek só 
1 tojás

Elkészítés:
  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, és hozzákeverjük a sót.
  3. A lisztbe beledolgozzuk a felfuttatott élesztőt, majd kézzel simára gyúrjuk.
  4. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és újra simára dolgozzuk (5 perc). Ha túl lágy, pici lisztet adhatunk még hozzá, hogy könnyebben lehessen kidolgozni.
  5. 6 egyenlő részre osztjuk, cipókká formáljuk.
  6. Lisztezett deszkán 20-25 cm átmérőjű körlapokká nyújtjuk.
  7. Minden lapot 8 cikkre vágunk.
  8. A cikkeket a szélesebbik végüknél kezdve feltekerjük, és kifli formára hajlítjuk.
  9. Egymáshoz nem túl közel, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük.
  10. 10-15 percig kelni hagyjuk meleg helyen (pl 50 fokos sütőben), majd 200 fokon körülbelül 10-15 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails