2013. november 25., hétfő

Martha csokis keksze


Aktuális nagyon kedvenc :)
Martha csokis keksze

Hozzávalók (kb 20 darabhoz):
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
7 dkg vaj
120 g liszt
0.5 teáskanál sütőpor
2 db tojás
150 g nádcukor
1 teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál rumaroma
0.5 kávéskanál só

Elkészítés:
  1. Az ét- és a tejcsokoládéból 5-5 dekagrammot törjünk kockákra, és a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasztjuk.
  2. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
  3. Tegyük egy keverőtálba a tojást, a barna cukrot, a rumaromát és a vaníliát, majd egy robotgép segítségével magas fokozaton keverjük addig, amíg könnyű krémet kapunk.
  4. Az így kapott krémbe fokozatosan dolgozzuk bele az olvasztott vajas csokoládékrémet, majd egy fakanál segítségével forgassuk össze a száraz hozzávalókkal. A megmaradt csokoládét daraboljuk fel, és adjuk hozzá.
  5. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A tésztát evőkanálnyi adagokban helyezzük egy sütőpapírral ellátott tepsire úgy, hogy 3-4 centiméternyi szünetet hagyjunk az adagok között.
  6. Helyezzük a sütőbe 12-15 percre, majd miután megsültek, hagyjuk pihenni őket egy 10 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails