2014. február 8., szombat

Narancsos piskóta


Egyszerűen elkészíthető, pehelykönnyű narancsos piskóta. Nem túl édes, a narancsos-porcukros máz szinte kötelező hozzá.
Narancsos piskóta

Hozzávalók: (20x30-as tepsihez, 24 szelet)
17 dkg liszt
12 gr sütőpor
12 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojás
25 ml citromlé
25 ml narancslé
1 narancs lereszelt héja
1 citrom lereszelt héja

a mázhoz:
8 dkg porcukor
20 ml narancslé
fél narancs lereszelt héja

Elkészítés:
  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a lisztet és a sütőport átszitáljuk.
  2. A vajat kézi mixerrel pár perc alatt habosra keverjük, egyenként jól elkeverjük benne a tojásokat, majd sorban a többi hozzávalót, végül a sütőporral összeszitált lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt – vagy vajazott és kilisztezett - tepsiben elegyengetjük a sűrű tésztát, és a középső rácson 15-18 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarna színű lesz.
  4. A mázhoz a porcukrot simára keverjük a narancslével, a langyos tészta felére rákenjük, megszórjuk a narancshéjjal. 

1 megjegyzés:

  1. nagyon jó a recept! meg is sütöttem a családnak, ízlett mindenkinek, azóta nem hagynak békén, mindig nyúznak, hogy főzzek még ilyet!
    bár hozzáteszem, az általad kötelezőnek titulált narancsos-porcukros mázt lehagytam róla és te csak ne is mondd meg nekem, hogy mi kötelező és mi nem!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails