2017. január 23., hétfő

Frankfurti leves vajgaluskával



Egy finom leves a hideg, téli napokra :)

Frankfurti leves vajgaluskával

Hozzávalók (4 főre):

35-40 dkg frankfurti virsli
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
50 dkg kelkáposzta
40 dkg krumpli
Só, bors
1 csapott tk pirospaprika
1 csapott tk szárított majoranna
1 mk őrölt kömény
1,6 l víz
15 dkg tejföl
1 tk liszt

A vajgaluskához:
1 tojás
1 ek vaj
1 kk só vagy ételízesítő
liszt

Mosogatnivaló: Nem vészes
Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:

  1. A virslit karikára vágjuk és 2 evőkanál olajon gyorsan átpirítjuk egy lábasban, majd félretesszük.
  2. A lábasban újabb 3 evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymával együtt kissé lepirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott kelkáposztát, a kis kockára vágott krumplit, majd az egészet jól átforgatjuk és kicsit le is pirítjuk.
  4. Megszórjuk pirospaprikával, majorannával, köménnyel és borssal, összekeverjük és felöntjük a vízzel. Sózzuk, majd kis lángon addig főzzük, míg a krumpli megpuhul (kb. 15-20 perc).
  5. Elkészítjük a vajgaluskát. A hozzávalókat összekeverjük, és annyi lisztet keverünk bele, amennyit felvesz, hogy közepesen kemény legyen. Azután kiskanállal a forrásban levő levesbe szaggatjuk.
  6. Egy kevés forró levet elkeverünk a liszttel kikevert tejfölben, majd az egészet a levesbe öntjük és további 2-3 percig forraljuk éppen csak gyöngyözve. Végül a forró levesbe szórjuk a virsliket, kicsit hűlni hagyjuk a levest és már tálalhatjuk is, ízlés szerint magában vagy még egy kis extra tejföllel a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails