2017. február 12., vasárnap

Bakonyi sertésszelet


Picit időigényes, de nagyon finom ebéd.

Bakonyi sertésszelet

Hozzávalók / 4 adag:
A húshoz:
800 g sertéscomb (4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet)
100 g füstölt szalonna (csemege)
1 közepes fej vöröshagyma
250 g csiperkegomba (barna)
2 közepes db paradicsom
1 közepes db paprika
0.5 teáskanál fűszerpaprika
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
só ízlés szerint
3 evőkanál finomliszt
200 ml tejföl

Köret:
tészta

Mosogatnivaló: túl sok
Elkészítési idő: 1,5 óra

Elkészítés:
  1. A combszeleteket kissé kiverjük, és vékonyan besózzuk. 1-1,5 ek lisztben megforgatjuk.
  2. A szalonnát amilyen apróra csak tudjuk felkockázzuk, és egy fedeles edényben zsírjára sütjük, végül kiszedjük a pörcöket.
  3. A hússzeleteket a forró zsírban mindkét oldalukon pár perc alatt kisütjük, kivesszük a zsírból, és félretesszük.
  4. Ezután beletesszük a felszeletelt gombát, kevergetjük, és hagyjuk, hogy elpárologjon a leve, majd kiszedjük.
  5. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a zsírban.
  6. A héjától megtisztított paradicsomoknak kinyomkodjuk a magjait, majd apróra felvágjuk. A paprikával ugyanígy járunk el, és mindkettőt hozzáadjuk a hagymához.. Sózzuk, borsozzuk, paprikát szórunk rá, majd kb. 3 dl vizet öntünk rá. Forraljuk kb. 4-5 percig. Ezután visszatesszük a hússzeleteket, beleforgatjuk, lefedjük az edényt, és hagyjuk, míg a hús szépen megpuhul (Kb. 10 -15 perc).
  7. Ezalatt megfőzzük a tésztát.
  8. A lisztet a tejföllel csomómentesre kikeverjük.
  9. A behabarás előtt kiszedjük a hússzeleteket a léből (hogy ne legyenek útban), kissé felhigítjuk a forró szafttal a tejfölt, elkeverjük, majd a forrásban lévő hússzafthoz öntjük. Folyamatosan keverve újból felforraljuk, visszatesszük a hússzeleteket, azokat alaposan beleforgatjuk, majd a gombát az esetleg képződött levével együtt, és néhány perc forralás után készen vagyunk.
  10. A kifőtt tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails