2017. február 11., szombat

Csokikrém, banánhab


"Amikor a konyhánk banán-nagyhatalommá változott" projekthét (avagy amikor a Tesco két és fél kg banánt hozott 2 darab helyett) következő állomása ez a pohárdesszert. Isteni finom lett, mindenképp érdemes elkészíteni :)

Csokikrém, banánhab 

Hozzávalók 4 adaghoz:


Banánhab:
180 g érett banán (kb. 2 banán)
1 citrom leve
20 g porcukor
2 ek. víz
2 lap (4 g) zselatin
2,5 dl habtejszín

Csokikrém:
100 g étcsokoládé
1 ek. méz
1 dl habtejszín
1 ek. rum (elhagyható)

Mosogatnivaló: nem sok
Elkészítési idő: 15 perc + várakozás

Elkészítés:
  1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A citrom levét, a 2 evőkanál vizet és a porcukrot majdnem forrásig melegítjük (már gőzöljön, de még ne forrjon), levesszük a tűzről, majd feloldjuk benne a kicsavart zselatinlapokat. A banánt turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük, és hozzákeverjük a zselatinos-citromos keveréket.
  2. A 2,5 dl tejszínt habbá verjük, majd két részletben, óvatosan a banánpüréhez forgatjuk. A banánhabot elosztjuk négy pohárban, majd hűtőbe tesszük jó egy órára.
  3. A csokikrémhez az étcsokoládét apró darabokra vágjuk. A tejszínt a mézzel forrásig melegítjük, majd beledobjuk a csokoládét, és egyneművé keverjük. Végül hozzákeverjük a rumot is.
  4. A csokikrémet elosztjuk négyfelé, és a banánhabbal megtöltött poharakba adagoljuk. Újabb jó egy órát hűtjük a pohárdesszerteket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails