2017. február 4., szombat

Mogyoróvajas banánkenyér


Mogyoróvajas banánkenyér

Hozzávalók (4 főre):

  • 4 közepes db banán (350 g)
  • 2 db tojás
  • 0.5 teáskanál fahéj
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál mogyoróvaj
  • 125 g zabpehelyliszt
  • 125 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só


Elkészítési idő: 15 perc + kb 45 perc sütés
Mosogatnivaló: nem vészes

Elkészítés:

  1. A megpucolt banánokat tegyük egy tálba, és egy villával nyomkodjuk pürésre.
  2. Adjuk hozzá a két tojást, és egy kézi mixer segítségével verjük habosra.
  3. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, a mogyoróvajat, a mézet és a fahéjat, majd keverjünk rajta egyet.
  4. A sütőport keverjük el a finomlisztben, majd szórjunk rá egy csipet sót. Öntsük hozzá a zabpehelylisztet, és keverjük el.
  5. Öntsük a banános masszát a liszthez. Ne dolgozzuk ki a masszát teljesen, csak addig, ameddig a liszt elkeveredik benne. Ezen a ponton lehet hozzáadni kókuszreszeléket, csokit vagy bármit, ami a kezünkbe akad.
  6. Vajjal kenjünk ki egy őzgerincformátformát, és öntsük bele a masszát.
  7. 160C-os sütőben süssük 40-55 percig. Félidőben fedjük le alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje.
  8. Fogyasszuk hidegen, melegen, de le is lehet fagyasztani.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails