2017. június 3., szombat

Mediterrán tepsis csirke



Bár a képen nem ez látszódik, de ez egy isteni finom mozzarellás paradicsomos csirkeétel. És pikk-pakk elkészül :)

Mediterrán tepsis csirke

Hozzávalók (2 főre):
3 csirkemellfilé (kb. 50 dkg)
3 golyó mozzarella
3 marék koktélparadicsom
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál szárított bazsalikom
2 teáskanál szárított oregánó
0,5 dl olívaolaj
frissen őrölt bors

Köret:
rizs

Elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot és az oregánót, meglocsoljuk az olajjal, majd alaposan összeforgatjuk, hogy mindenből mindenhova kerüljön.
  2. Pihenni hagyjuk, míg félbevágjuk a koktélparadicsomokat és felkockázzuk vagy cafatokra tépdeljük a mozzarellát.
  3. Egy sütőtálba öntjük a fűszeres csirkét, egyenletesen rászórjuk a paradicsomot, majd a sajtot is.
  4. 180 fokos sütőben kb. 20–25 perc alatt megsütjük. Rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails