2017. július 10., hétfő

Kapucíner torta


Isteni finom kávés, tejszínes torta.

Kapucíner torta

Hozzávalók / 8 adag:
A tésztához:
6 db tojás
6 ek porcukor
1 dl napraforgó olaj
6 evőkanál finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor

A krémhez:
1.5 l tej
6 csomag tejszínízű pudingpor
40 dkg margarin
10 ek porcukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl feketekávé (erős)
1 teáskanál rumaroma

A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
10 db roletti (kakaós rudak)

Elkészítés:
  1. A piskótához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverem, hozzáadom az olajat, majd felváltva, óvatosan belekeverem a kemény habbá vert tojásfehérjét és a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.
  2. Előmelegített 190 °C - os sütőben, sütőpapírral bélelt tortaformában kb. 40 percig sütöm. (Tűpróba!) Rácson hűlni hagyom.
  3. A krémhez a pudingokat a tejjel és a cukorral felfőzöm, majd hűlni hagyom.
  4. A puha margarint a pudinghoz adom. Habverővel krémesre keverem.
  5. A krémet elfelezem, az egyikbe a kakaópor és a rumaroma kerül ízesítésre, a másikba a kávé. Itt érdemes megkóstolni a krémeket és ízlésünk szerint édesíteni!  Én csak a kávés felébe tettem 1 evőkanál porcukrot.
  6. A csatos tortaforma aljára teszem a kakaós piskótát.
  7. A tésztára kenjük a kakaós krémet, arra pedig a kávés krémet simítjuk.
  8. Én este készítettem el a tortát, éjszakára hűtőbe tettem.
  9. Másnap az étcsokit és a tejszínt alacsony hőfokon összeforralom és a torta tetejére simítottam.
  10. Miután megdermedt a csokimáz, ostyarúdakkal díszítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails