2017. július 10., hétfő

Quesadillas

Egy kis mexikói.

Quesadillas

Hozzávalók / 3 adag:
A tortilla töltéséhez:
6 db tortilla lap
1 db csíkokra vágott csirkemell filé
mexikói fűszerkeverék
1 db lila hagyma (vagy vöröshagyma apróra kockákra vágva)
1 db zöldpaprika (édes)
140 g csemegekukorica (konzerv)
140 g  bab (konzerv)
20 dkg sajt (reszelt)
1 csokor petrezselyem
1 dl tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek vaj

A salsához:
5 közepes db paradicsom (kis kockákra vágva)
1 db lila hagyma (apróra vágva vágva)
0.5 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 lime-ból nyert limelé
1 lime-ból nyert lime héja
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
négyszínű bors ízlés szerint

Elkészítés:
  1. Egy serpenyőben a csíkokra vágott, mexikói fűszerkeverékben és egy kis olajban megpácolt csirkemellet megsütjük. Kivesszük a csirkemelleket a serpenyőből, és hűlni hagyjuk.
  2. A hagymát a csirkemell olajában megdinszteljük, majd amikor már majdnem kész, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, és azzal együtt készre pirítjuk.
  3. A csirkét kisebb csíkokra/kockákra vágjuk.
  4. A babot összekeverjük a kukoricával, egy pici olvasztott vajjal, sóval és apróra vágott petrezselyemmel.
  5. Most, hogy mindent megsütöttünk, és főztünk  elkezdjük összeállítani a quesadillákat.
  6. Egy tortillát kiterítünk a vágódeszkára, egyik felére rászórunk némi reszelt sajtot (nem kell sajnálni, ez fogja összeragasztani a lepényt), majd hagymás paprikát és csirkemellet rakunk rá (ha sok a töltelék, a tetejére is szórunk sajtot), a tortilla tetejét (másik felét) ráhajtjuk, kicsit lenyomjuk.
  7. A másik fajta quesadillakba kerül szintén ugyanígy (egyik felére) reszelt sajt, ezután a babos mix (sajt újra, ha szükséges).
  8. Miután megtöltöttük az összes lepényt, egy serpenyőt felforrósítunk (olaj nélkül), és mindkét felét aranybarnára sütjük.
  9. Cikkekre vágva tejföllel és salsával tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails