2017. július 16., vasárnap

Vajas palacsinta


Kedvenc palacsinta receptem. Először fél adaggal csináltam, aztán elgondolkoztam rajta, hogy kit akarok becsapni, hiszen imádom a palacsintát. Azóta teljes adaggal készítem :)

Vajas palacsinta

Hozzávalók / 20 db:
25 dkg finomliszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 kanál xilit
4 db tojás
1 csipet só
kb 8 dl tej
1 dl (szénsavas) víz
10 dkg olvasztott vaj
1 citromból nyert citromhéj

Elkészítés:
  1. A vajat felolvasztjuk. A citrom héját lereszeljük.
  2. A liszteket összeszitáljuk és elkeverjük a xilittel.
  3. A tojásokat egy csipet sóval jó habosra verjük.
  4. Folyamatos keverés mellett szép lassan hozzáadagoljuk a felvert tojásokhoz a lisztet és tejet (felváltva adagolva egy-egy kanállal), és addig keverjük, amíg teljesen homogén nem lesz.
  5. Ezt követően jöhet bele az olvasztott vaj és a citromhéj.
  6. Hűtőbe tesszük egy-két órát pihenni.
  7. Forró serpenyőben megsütjük a palacsintákat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails