2017. szeptember 8., péntek

Répatorta


A legfinomabb répatorta. Tényleg :)

Répatorta

Hozzávalók:
A tésztához
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg finomliszt
1 tk sütőpor (púpos)
1 teáskanál fahéj
1 késhegynyi gyömbér
1 késhegynyi szegfűszeg
225 g sárgarépa (reszelt)
125 g dió (durvára darált vagy vágott)
10 dkg (rumba áztatott) mazsola
1 narancsból nyert narancshéj (reszelve)
2 db tojás
10 dkg barna cukor
1.3 dl napraforgó olaj

A tetejére
250 g natúr krémsajt
50 g puha vaj
1 teáskanál vanília aroma
120 g porcukor
1 narancsból nyert reszelt narancshéj
fél narancs leve

Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítjük, kivajazzuk, kilisztezünk egy tortaformát vagy egy közepes méretű tepsit. A tésztához lereszeljük a répát, és összekeverjük a durvára darált (vagy késsel apróra vágott) dióval és mazsolával.
  2. Egy tálba szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sütőport és a fűszereket, a reszelt narancshéjat, majd jól elkeverjük.
  3. A tojást habosra verjük a cukorral, beleöntjük az olajat, majd a répás keveréket, és végül gyorsan összeforgatjuk a lisztes keverékkel is.
  4. A masszát a tortaformába tesszük, és megsütjük.
  5. Ha kész (fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, kb 25 perc), kivesszük a tepsiből, és a formában hagyjuk kicsit hűlni (kb. 30 perc). 
  6. A tetejére a sajtkrémet elkészítjük: 
  7. Habosra keverjük a krémsajtot és a puha vajat.
  8. Hozzáadjuk a vanília kivonatot, a cukrot és a narancs lereszelt héját valamint levét.
  9. Elsimítjuk a kihűlt süteményen. Megvárjuk, míg kicsit megszilárdul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails