2017. szeptember 7., csütörtök

Vadas csirkemell


Egy nagy kedvenc itthon elkészítve :)

Vadas csirkemell

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
olaj
1 nagy fej vöröshagyma
6 db sárgarépa
2 db fehérrépa
3 db babérlevél
bors
2 evőkanál mustár
1 pohár tejföl
fél citrom

Elkészítés:
  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk.
  2. A répákat karikákra vágjuk, majd a megmosott csirkemellel együtt a hagymára szórjuk. Pár perc alatt kevergetve lepirítjuk a répát és a csirkemellet.
  3. Megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  4. Fedő alatt alacsony lángon addig főzzük, amíg a hús megfő (kb 15 perc).
  5. A megfőtt csirkemellet kiszedjük, a zöldségekhez adunk 2 evőkanál mustárt, egy pohár tejfölt és egy fél citrom levét. Összeforraljuk, majd botmixerrel pépesítjük.
  6. A kihűlt húst felszeleteljük, spagettivel és a vadas mártással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails