2017. október 28., szombat

Csokis céklás süti


Nagyon finom édesség. A céklát nem kimondottan kedvelőknek is érdemes kipróbálni, hiszen az íze nem kivehető (tesztelve; dupla adagot evett belőle valaki, aki nem is szereti a céklát :)

Csokis céklás süti

Hozzávalók:
Céklás süti
330 g cékla
20 dkg búzaliszt
8 dkg teljes kiőrlésű liszt
75 g cukrozatlan kakaópor
1 tk narancshéj
4 db tojás
180 g barna cukor
250 ml napraforgó olaj
2 teáskanál vanília aroma

Csokiganache
250 ml habtejszín (készíthető bármilyen növényi tejszínnel is)
150 g étcsokoládé (narancsos ízesítésű)
2 ek barna cukor

Elkészítés:
Céklás süti
  1. A céklát pucoljuk meg, vágjuk kockákra, és főzzük meg. Ez idő alatt mérjük ki a száraz összetevőket (lisztek, kakaópor, narancshéj) egy tálba. Ha a cékla megfőtt, szűrjük le, és tegyük félre hűlni.
  2. Ha a cékla kihűlt, tegyük turmixgépbe, dobjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, az olajat és vanília aromát, zúzzuk pépesre.
  3. A céklás keveréket öntsük a lisztes keverékhez, jól keverjük el, és mehet egy kivajazott gyümölcskenyér-formába. Tegyük 180 C-ra előmelegített sütőbe 35-40 percre.


Csoki ganache

  1. Amíg a kenyér sül, készítsük el a ganache-t. A tejszínt a cukorral melegítsük fel, de ne forraljuk, majd vegyük le a lapról és tördeljük bele a narancsos étcsokit. 
  2. Várjunk vele 1-2 percet, és keverjük simára, tálalás előtt locsoljuk meg vele a sütiszeleteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails