2017. október 28., szombat

Édesburgonya chips



Szenzációs ropogtatnivaló :)

Édesburgonya chips

Hozzávalók:
édesburgonya
olíva olaj
frissen őrölt tarkabors
chillipehely
rozmaring
fűszerek

Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Az édesburgonyát megpucoljuk, majd uborkagyalun vagy krumplihámozóval vékony szeletekre vágjuk.
  3. Egy tálba olíva olajat teszünk, majd megszórjunk fűszerekkel.  Én sót, borsot, chillipelyhet és rozmaringot használtam. Alaposan átforgatjuk benne az édesburgonyát, hogy mindenhol bevonja a fűszeres olaj.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és szépen elegyengetjük rajta a burgonyaszeleteket.
  5. Betesszük az előmelegített sütőbe, majd folyamatosan figyeljük. Amikor elkezd barnulni, akkor jó. Kb 5-10 perc alatt elkészül, de vigyázni kell, pár másodperc alatt megég, így fontos az időzítés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails