2017. október 29., vasárnap

Pásztorbulgur


Sokkal finomabb étel, mint amilyenre első hallásra gondolnánk.

Pásztorbulgur

Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
1 db vöröshagyma
1 rúd kolbász
3 teáskanál fűszerpaprika
2 db paradicsom
2 kocka pörköltalap
300 g bulgur
só ízlés szerint
6 dl víz (kb.)

Elkészítés:
  1. A csirkemelleket megmossuk, és apróra kockázzuk. Ugyanezt tesszük a paradicsommal is.
  2. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és egy magas falú serpenyőben olajon üvegesre pároljuk. Felkarikázzuk a kolbászt és hozzádobjuk, néhány percig kevergetjük.
  3. Levesszük a tűzről, majd meghintjük pirospaprikával. Felöntjük kb 4 dl vízzel és visszatesszük a lapra.
  4. A csirkemellet is hozzáadjuk a többihez, sózzuk, borsozzuk és beleteszünk a felkockázott paradicsomot és a 2 kocka pörköltalapot is belemorzsoljuk.  Fedő alatt közepes lángon rotyogtatjuk, amíg a csirkemell puhára fő.
  5. Beletesszük a bulgurt, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  6. Innentől már csak hagyni kell főni. Ha a bulgur megdagadt, el is készült a pásztorbulgur. Ha elfőtte a vizet, de még nincs kész, pótoljuk a folyadékot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails