2017. október 29., vasárnap

Tárkonyos citromos raguleves


Isteni finom tárkonyos leves.

Tárkonyos citromos raguleves

Hozzávalók:
olaj
1 db vöröshagyma
50 dkg csirke levesaprólék (vagy felkockázott csirkemell)
1 db fehérrépa
2 db sárgarépa
25 dkg borsó
2 db húsleveskocka
tarkabors
tárkony
1 db citrom leve
mustár (kb 1 evőkanál)
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1,5 dl tejszín

Elkészítés:
  1. Megpucoljuk és felkarikázzuk a répákat.
  2. Megpucoljuk és felkockázzuk a hagymát.
  3. A csirkeaprólékot megmossuk / a csirkemellet megmossuk és felkockázzuk.
  4. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a répakarikákat és a csirkét, majd fehéredésig pirítjuk.
  5. Ezt követően felöntjük kb 1 liter vízzel, belemorzsoljuk a húsleveskockákat, sóval, borssal és tárkonnyal fűszerezzük.
  6. Lefedett lábasban kb. 30 percig főzzük, majd ha megpuhultak a zöldségek hozzáadjuk a zöldborsót, a citrom levét és a mustárt.  Még néhány percig főzzük.
  7. Elkészítjük a tejfölös habarást. Összekeverjük a tejfölt a liszttel, a levesből keverünk hozzá 2-3 kanál forró lét, elkeverjük, majd folytonos keverés mellett a habarást beleöntjük a levesbe.
  8. Összeforraljuk és ízlés szerint tejszínnel és citromkarikával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails