2017. november 2., csütörtök

Pulykamell csíkok sörtésztában



Variációk pulykamellre :)

Pulykamell csíkok sörtésztában

Hozzávalók:
4 szelet pulykamellfilé
4 ek liszt
frissen őrölt bors

A bundázáshoz:
24 dkg liszt
1 tk só
1 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt pirospaprika
1 doboz világos sör

A sütéshez:
4 dl olaj

Elkészítés:
  1. A megtisztított húst szárazra töröljük, csíkokra vágjuk, majd megsózzuk és megborsozzuk. Lisztet szórunk egy nagy tányérra, az olajat felforrósítjuk.
  2. Összekeverjük a lisztet a sóval, a zúzott fokhagymával és a paprikával. Kis adagokban hozzáöntjük  a hideg sört, és simára keverjük. Megforgatjuk a hússzeleteket a sima lisztben, majd  mindet a sörtésztába márjuk.
  3. A szeleteket óvatosan felforrósított olajba helyezzük, majd mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük, majd papírtörlőre szedjük. Sült burgonyával, salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails