2017. november 11., szombat

Vaníliás madártej


Nagyon könnyű, vaníliás finomság.

Vaníliás madártej

Hozzávalók 4 személyre:
6 tojás
1 teáskanál ecet
1 csipet só
1.5 l tej
1 vaníliarúd
1 zacskó bourbon vaníliás xilit
10 dkg xilit

Elkészítés:
  1. A tojásokat válasszuk ketté, és a fehérjéből a csipet sóval és az ecettel verjünk kemény habot. Közben adjunk hozzá két evőkanál xilitet.
  2. A tejet kezdjük el melegíteni, és rakjuk bele a vaníliarúd kikapart belsejét és egy zacskó bourbon vaníliás xilitet.
  3. Amikor éppen csak gyöngyöz, szaggassuk bele egy evőkanállal a tojáshabot. Főzzük keményre a galuskákat körülbelül két perc alatt, közben mindegyiket forgassuk át. Ne főzzük túl, mert akkor szivacsos lesz. Szűrőkanállal óvatosan szedjük ki a galuskákat, és tegyük egy tálba.
  4. A sárgákat a maradék cukorral keverjük szinte fehéredésig, majd szép lassan öntsük a forró tejbe.
  5. Kis lángon főzzük addig, amíg a krém besűrűsödik, közben folyamatosan kevergessük.
  6. Hagyjuk kihűlni, majd egy tálban tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Hidegen, a galuskákkal kínáljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails