2017. december 23., szombat

Aszalt gyümölcsös-mandulás cantuccini


Egy finom olasz édesség, ami kávéba vagy borba mártogatva az igazi.


Aszalt gyümölcsös-mandulás cantuccini

Hozzávalók (8 darabhoz):
1 tojás
5 dkg cukor
2,5 dkg vaj
1 csapott kávéskanál sütőpor
15 dkg liszt
10 dkg mandula
5 dkg aszalt vörösáfonya

Elkészítés:

  1. A tojást kikeverjük a cukorral és a vajjal. Apránként hozzászórjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd összegyúrjuk az egész mandulaszemekkel és az aszalt gyümölcsökkel.
  2. Rudat formázunk a tésztából, fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
  3. A pihentetett rudat sütőpapírral borított sütőlemezre tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percet sütjük.
  4. Ekkor kivesszük a sütőből, megvárjuk, hogy kissé kihűljön, majd éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Nem baj, ha kissé repedezik, a deformálódást pedig egyszerűen igazgassuk ki a sütőlemezen.) 
  5. Lefordítjuk az oldalukra a szeleteket, majd további 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe sülni-száradni a cantucciniket. Egy pohár kávéba (vagy desszertborba) mártogatva a legfinomabb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails