2018. január 7., vasárnap

Olasz lencseleves


Ha új év, akkor lencse. Idén leves formájában.


Olasz lencseleves

Hozzávalók (4 adag):
25 dkg lencse
20 dkg kolbász
1 közepes db vöröshagyma
1 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
3 ek olívaolaj
1 dl fehérbor
2 db babérlevél
majoranna
15 dkg sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 ek petrezselyem (szárított)
1 l víz
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A lencsét átmossuk és beáztatjuk hideg vízbe.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a répákat és a kolbászt pedig karikákra.
  3. Egy nagyobb fazékba tesszük a kolbászkarikákat, és olívaolajon megsütjük őket.
  4. Hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, pár percig pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a répákat, pár percig kevergetjük, majd hozzáadjuk az előzőleg beáztatott lencsét is. Felöntjük fehérborral, 1-2 percig főzzük, majd dobunk rá babérlevelet, a majorannát és felöntjük a sűrített paradicsommal és vízzel. Sózzuk és borsozzuk! Majd lefedve, közepes lángon kb 1 óra alatt puhára főzzük.
  6. A végén megszórjuk szárított petrezselyemmel, egyet rottyantunk még rajta, majd elzárjuk a gázt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails