2018. március 4., vasárnap

Lekváros bukta

Nagyon finom, foszlós, puha tésztájú bukta. Abbahagyhatatlan :)

Lekváros bukta

Hozzávalók (12 db)
A tésztához:
3,5 dl tej
egy csipet porcukor
3 dkg élesztő
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
5 dkg porcukor
1 kk só
1 db tojás
9 dkg olvasztott vaj

A tölteléknek:
20 dkg sütésálló lekvár

A kenéshez:
1 ek vaj (olvasztott)

Elkészítés:

  1. 1,5 dl langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A kétféle lisztet egy mély tálba öntjük, hozzátesszük a sót, cukrot, tojást, olvasztott vajat és a felfutott élesztőt, majd a maradék langyos tejet.
  3. Jó alaposan kidolgozzuk, és hagyjuk 15 percet pihenni, majd ismét átdagasztjuk, míg elválik a tészta a tál oldalától.
  4. 35-40 percig hagyjuk kelni, míg duplájára nő.
  5. Ekkor lisztezett deszkára borítjuk, és finoman átgyúrjuk.
  6. Kb. fél centi vastagra nyújtjuk, és 10x10 cm-es kockákat vágunk, megtöltjük a gyümölcsízzel, és összetekerjük bukta formára.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük szorosan egymás mellé a buktákat, és olvasztott vajjal megkenjük.
  8. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, még melegen megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails