2018. június 28., csütörtök

Görög saláta

Könnyű kis nyár esti vacsora.

Görög saláta


Hozzávalók / 6 adag:
A salátához:
4 db paradicsom
1 db kígyóuborka
4 kis fej lila hagyma
20 dkg olajbogyó
125 g feta sajt

Az öntethez:
4 ek olívaolaj
1.5 tk citromlé
1 tk bazsalikom (púpozott)

Elkészítés:

  1. Először az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a bazsalikomot.
  2. Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
  3. A paradicsomot, uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Kimagozzuk az olívabogyót, ha szükséges, és a többi zöldséghez keverjük.
  4. Kis kockákra vágjuk a feta sajtot, és azt is hozzáadjuk.
  5. Kivesszük az öntetet a hűtőből, és a salátára öntjük. Óvatosan, a kezünkkel keverjük meg, nehogy összetörjön.
  6. Egy-két órára hűtőbe tesszük, majd magában vagy hús mellé tálaljuk.
  7. Díszíthetjük friss bazsalikomlevéllel.
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails