2018. június 28., csütörtök

Kekszes-almás-pudingos süti


Régi nagy kedvenc, abbahagyhatatlanul finom :)

Kekszes-almás-pudingos süti


Hozzávalók / 8 adag:
Pudingos-almás krém elkészítése:
1.5 kg alma
3 tasak vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
12 evőkanál víz

A tészta összeállítása:
50 dkg háztartási keksz (kocka alakú)

Csokimáz:
4 ek porcukor
4 ek cukrozatlan kakaópor
20 dkg vaj

Elkészítés:

Pudingos-almás krém elkészítése:
  1. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük, majd lábosba rakjuk.
  2. Rászórjuk a cukor 2/3-ad részét, 4 ek vizet, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.
  3. Közben a vanília pudingporokat a cukor 1/3-ad részével és 8 ek vízzel összekeverjük, és az almához öntjük, majd kevergetve 5 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
A tészta összeállítása:
  1. Kb. 25-30 cm-es tepsit kirakunk a kocka alakú kekszek felével, erre ráöntjük a meleg almakrémet, majd a tetejét szépen elsimítjuk, és erre szépen elrendezzük a maradék kekszeket.
  2. A kakaóport a porcukorral és a langyos vajjal összekeverjük, kicsit felmelegítjük, és a kekszekre ráöntjük, majd szépen elkenjük rajta.
  3. 4-5 órára, de akár egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
  4. Másnap szépen szeletelhető.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails