2018. december 24., hétfő

Narancsos gesztenyegolyó

Narancsos gesztenyegolyó

Hozzávalók (4 adag):
25 dkg gesztenyemassza
10 db zabkeksz
1 kk cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál fahéj (őrölt)
1 db narancs (reszelt héja és leve)
5 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
  1. A kekszet morzsásítjuk (késes betétű robotgéppel, darálóval, zacskóba téve sodrófával).
  2. A kekszmozsához hozzákeverjük a kakaóport és a fahéjat, így szárazon jobban el tud keveredni.
  3. Ezután elmorzsoljuk benne a gesztenyemasszát és a vajat, majd hozzáreszeljük a narancs héját és hozzáöntjük a narancs kifacsart levét. Eldolgozzuk a hozzávalókat, hogy homogén masszát kapjunk. Ha túl lágynak találjuk kekszporral, ha túl keménynek, akkor pedig narancslével javítunk az állagán.
  4. Vizes kézzel golyókat formálunk (így nem tud rátapadni a massza), majd a kész golyókat reszelt étcsoki forgácsokba hempergetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails