2019. március 28., csütörtök

Zabpelyhes morzsasüti

Nagyon egyszerű zabpelyhes süti, amit az erdei gyümölcsmix tesz igazán izgalmassá :)

Zabpelyhes morzsasüti

Hozzávalók:
45 dkg erdeigyümölcs-keverék (fagyasztott)
10 dkg vaj + a tálakhoz
1 csomag vaníliás cukor
1 tk őrölt fahéj
15 dkg zabpehely
10 dkg liszt
5 dkg kristálycukor

Elkészítés:
  1. A felengedett, lecsepegtetett erdei gyümölcsöket kis, kivajazott tűzálló tálakba szórjuk (6 db kerámia sütőforma), és meghintjük a vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal.
  2. A zabpelyhet összeforgatjuk a liszttel, valamint a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat, és morzsás állagúra dolgozzuk.
  3. A gyümölcsökön elosztjuk a zabpelyhes morzsát, végül a 180 fokos sütőben 30 percig sütjük a süteményt. 
  4. Egy kevés fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails