2019. április 23., kedd

Krémtúró


Egyszerű kis házi krémtúró.

Krémtúró

Hozzávalók:
1 marék mazsola
3 db tojássárgája
300 ml tej
70 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ek liszt
½ db vaníliarúd
1 csipet só
400 g túró
1 db citrom reszelt héja

Elkészítés:

  1. A mazsolát beáztatjuk kevés vízbe vagy ha szeretnénk akár rumba is.
  2. A tojássárgájákat, tejet, cukrot, vaníliás cukrot, lisztet, sót és a vaníliarúd kikapart magjait, valamint magát a rudat is, folyamatos kevergetés mellett, puding sűrűségűre főzzük és hagyjuk kihűlni.
  3. A reszelt citromhéjat és a túrót aprítógépben krémesre zúzzuk, majd belekeverjük a kihűlt pudingalapot is (a vaníliarúd nélkül), végül belekeverjük a beáztatott mazsolát és poharakba kanalazzuk a krémet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails