2019. július 25., csütörtök

Töltött paprika

Töltött paprika


Hozzávalók:
1 bögre basmati rizs
50 dkg darált hús
só, bors
2 db tojás
2 db TV paprika
0,5 dl olaj
2 ek liszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 üveg paradicsomlé
2 dl víz
1 fej vöröshagyma (kicsi)
2 ek cukor

Elkészítés:
  1. A rizst olajon felmelegítjük, majd hozzáöntünk 2 bögre vizet, 1 csipet sót, és addig főzzük, amíg a vizet be nem szívja. A tűzről levéve fedővel letakarjuk, és hagyjuk, hogy a maradék vizet is magába szívja. Hagyjuk kihűlni.
  2. A vöröshagymát apróra kockázzuk.
  3. Előkészítjük a gombócokat: a kihűlt rizst és a darált húst összekeverjük. Sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan összedolgozzuk.
  4. A paprikát kicsumázzuk, a töltelékkel megtöltjük, a maradékból gombócokat formázunk.
  5. A rántáshoz felmelegítjük az olajat vagy zsírt, beleszórjuk a lisztet. Néhány percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomlét, 2 dl vizet, 1 csipet sót, a felaprított hagymát. Elkeverjük és felforraljuk.
  6. Alacsony hőfokon pároljuk. Beletesszük a gombócokat meg a paprikákat és puhára főzzük. Végül megszórjuk a cukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése